Pages Menu
Categories Menu

Behandling

Stress, angst og adfærdsproblemer

Har din hest været udsat for traume eller uhensigtsmæssig behandling, kan hesten forandre sig. Dette udtrykkes ved, at hesten bliver aggressiv, sur, bange eller stille.

Reaktionerne skyldes, at hestens centrale nervesystem har sat hesten i alarmberedskab. Hjernen har fortalt hesten at den skal være på vagt, hvilke har lagret sig i hesten centrale nervesystem. Dette påvirker hestens stressniveau så adrenalinen pumpes rundt i kroppen, når hesten udsættes for en lignende situation. Konsekvensen af manglende behandling er massive spændinger i hestens muskler og adfærdsproblemer. Det er derfor vigtigt at få behandlet sin hest i tide.

Sadeltrykninger og muskelspændinger

Har din hest gået med en sadel som ikke er tilpasset ordentligt, vil dette medføre trykninger og muskelspændinger i hestens ryg. Hesten vil derfor ikke kunne bruge sig rigtigt. Ved sadeltrykning bliver musklerne spændte i det pågældende område, hvorfor blodomløbet nedsættes. Dette medfører forkert bevægelsesmønstre, forkert slid og i værste konsekvens en død muskel i området.

Ved behandling med Kranio Sakral Terpi løsnes muskelspændingerne, så blodomløbet kan fungere optimalt og bringer Kranio Sakral Terpi rytmen i balance.

Skader

Ved skader som skyldtes spark, styrt eller hvor hesten er gået bagover på staldgangen, vil der opstå muskelspændinger og smerter i skelettet. I den daglige omgang med hesten, vil det give sig til udtryk i en utilpas hest som ikke fungerer optimalt, såvel på stald som ved træning. Behandling med Kranio Sakral Terpi løsner spændinger, retter skelettet op og bringer Kranio Sakral Terapi rytmen i balance.